اهداف

هدف اصلی سورویلانس غذا و تغذیه گردآوری منظم و به روز اطلاعات وضعیت تغذیه جامعه و عوامل تاثیرگذار بر آن است. از جمله اهداف این برنامه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توصیف وضعیت تغذیه‌ای جامعه به ویژه گروه‌های در معرض خطر، بدین وسیله توصیف مشکل، وسعت و روند تغییرات مشکلات تغذیه‌ای میسر می‌شود.

  • تامین اطلاعاتی که در تحلیل علل و عوامل دخیل در مشکلات تغذیه‌ای به کار می‌آیند و گزینش روش‌های پیشگیرانه (که حتی ممکن است تغذیه‌ای هم نباشند) را امکان‌پذیر می‌کنند.
  • کمک به سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران برای تعیین اولویت‌ها و تخصیص منابع در شرایط عادی و فوریت‌ها
  • بسترسازی مبتنی بر روندهای جاری برای پیش بینی وقوع مشکلات تغذیه‌ای در آینده که می‌تواند همراه با درنظر گرفتن منابع و امکانات موجود و بالقوه، به سیاست‌گذاری کمک کند
  • پایش برنامه‌ها و مداخلات تغذیه‌ای و ارزشیابی کارآمدی آن‌ها
  • حرکت به سمت تحقق اهداف جهانی سازمان جهانی بهداشت تا سال 2025 و اهداف کلان وزارت بهداشت و درمان در زمینه کاهش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر